Op het ATC heeft elke leerling een eigen MacBook. Leren met een laptop werkt namelijk motiverend en het vergroot de leermogelijkheden. Op de laptop kunnen leerlingen actief zijn, bijvoorbeeld door een historische game te spelen, waarbij ze in de huid van iemand van vroeger kruipen. Of door interactieve opdrachten te maken, waarbij je online moet samenwerken. Als je iets geleerd hebt, is het leuk om door middel van een quiz te testen of je alles goed snapt.

Lessen met de laptop zijn daarnaast actueel, doordat de wereld van nu altijd binnen handbereik is. Bijvoorbeeld doordat we samen het nieuws van de dag lezen, filmpjes bekijken of opzoeken hoe een andere plek op de wereld er nu uitziet.

Voor veel vakken maken onze leraren in samenwerking met redacteuren hun eigen digitale lesmateriaal. Op die manier geven we het onderwijs dat we willen: actueel en betekenisvol. Verder is de laptop handig bij het monteren van films, om hele kleine deeltjes uit het heelal te meten en om gemaakte ontwerpen direct te printen met een 3D-printer.

 

Digitaal vaardig zijn is belangrijk, daarom leer je hoe we de laptop gebruiken om gegevens op te zoeken en te verwerken. Ook leer je digitale bronnen te beoordelen en informatie aantrekkelijk en helder te presenteren. Een ander voordeel is dat op de laptop het lesmateriaal altijd en overal beschikbaar is. Of je nu op school, thuis of elders bent,  je kunt waar en wanneer je maar wilt aan de slag!

Voor de meeste vakken worden ook schoolboeken, werkboeken en soms schriften gebruikt. Die mix aan media versterkt het aanbod. Als er iets mis is, kan de laptopdokter meestal meteen een reparatie uitvoeren. Ook wordt ervoor gezorgd dat alle programma’s die je nodig hebt op de laptop staan.