In de onderbouw van het ATC in Hilversum kies je voor havo, havo/vwo of gymnasium met Latijn

Onderbouw

​Op het Alberdingk Thijm College krijgt iedereen de kans om het beste uit zichzelf te halen. We zijn een school voor havo, atheneum en gymnasium, waar leerlingen zich voorbereiden op de wereld van morgen.

Kinderen die naar de middelbare school gaan, zijn nog volop in ontwikkeling. We nemen daarom de tijd om te ontdekken wat de mogelijkheden van iedere leerling zijn. Dat doen we tijdens de brugperiode, van het eerste tot en met het derde leerjaar. In overleg met de basisschool en op grond van het advies wordt een leerling in de eerste klas van de havo, het atheneum of het gymnasium geplaatst. ​Een toelichting op de richtlijnen voor plaatsing is te vinden onder ‘aanmeldings en toelatingsbeleid’.

Tijdens de brugperiode is het mogelijk dat een leerling van niveau wisselt. Als we zien dat je meer aankunt, kun je opstromen, bijvoorbeeld van de havo naar het atheneum, of van het atheneum naar het gymnasium. Andersom kan ook. Als de havo niet haalbaar blijkt, is doorstroom naar de Alberdingk Thijm Mavo mogelijk. Ook hier geldt: de leerling stroomt door en blijft niet zitten, zodat de kans op succes groter is.